Zoekmachine marketing

Een website die niet goed zichtbaar is in Google of andere zoekmachines is een gemiste kans. Om de vindbaarheid van uw website te verbeteren is zoekmachine optimalisatie een must.

Zoekmachine optimalisatie
Zoekmachine optimalisatie wordt vaak gecombineerd met linkbuilding. Een goede zoekmachine optimalisatie strategie inclusief een goede linkbuilding campagne zal z’n effect niet missen. Het is in feite simpel, elke relevante link naar uw website maakt uw website voor een zoekmachine belangrijker. Met meer links scoort u automatisch hoger in zoekmachines. Het woord “relevante link” is dan wel van belang. De website waarop uw link staat vermeld moet op de één of andere manier gerelateerd zijn aan uw website, branche of onderwerp. Het lukraak verzamelen van links naar uw website op niet ter zake doende websites heeft een averechts effect op uw positionering.

Bereik uw kopers
Er wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van landingspagina’s. Dat zijn webpagina’s die specifiek betrekking hebben op de wens van de bezoeker of bepaalde zoektermen. Het altijd doorsturen van de bezoeker naar uw homepage kan verwarrend zijn voor bezoekers die gericht op zoek zijn naar informatie of een product. Je komt het maar al te vaak tegen. Een online advertentie voor een bepaald artikel en wanneer je klikt, kom je binnen op de homepage en moet de zoektocht beginnen. Veel bezoekers haken dan snel af. Als ze niet meteen de weg vinden, gaan ze naar een website die wel aan hun wensen voldoet. Met het maken van landingspagina’s hou je controle over de bezoekers en hun interesses. Vooral bij het inzetten van Google Adwords campagnes is dit van groot belang. Vanzelfsprekend is het creëren van landingspagina’s extra werk, maar het loont meer dan de moeite.

Social Media
Linkbuilding is belangrijk, maar kost tijd en veel geduld. Het inzetten van Social Media is een intensieve methode om snel en kwalitatief aan linkbuilding te werken. Uw doelgroep kunt u immers direct aanspreken en dat doet u in het openbaar. Voor iedereen toegankelijk en zichtbaar. Vanuit uw bureaustoel kan dat heel eenvoudig op vele momenten van de dag, waarmee u automatisch contactmomenten en links creëert. Het is dé eenvoudigste manier een groot publiek te bereiken. Zoekmachines zijn er dol op. Er wordt immers op continue basis content gecreëerd dat ook vrijwel gelijktijdig in zoekmachines wordt meegenomen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via de mail of bel 020 345 8888.