Social Media

Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via social media websites. Met andere woorden, social media staat voor ‘Media die je laten socialiseren met de omgeving waarin je je bevindt’. Bekende voorbeelden van internationale social media website zijn natuurlijk Facebook, YouTube, Linkedin en Twitter, maar ook WikiPedia valt onder Social Media .

Hoe werken social media?
Bij social media draait het vooral om de rol van de website bezoeker. Hij zorgt meestal voor de inhoud van de website (bij YouTube uploaden de gebruikers de video’s en bij WikiPedia kan iedereen zelf artikelen maken en bewerken). Dit wordt ook wel User generated content genoemd. Daarnaast zorgt het social medium soms ook voor de rangschikking van de content.

Het woord “social” zegt al voldoende; Social media zijn omgevingen waar een hoge mate van interactie plaatsvindt. Groepen mensen komen er samen om te communiceren over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Meestal zijn ze daarbij op zoek naar gelijkwaardige personen die dezelfde normen en waarden hebben. Dit komt voort uit de onbewuste gedachte dat “iedereen die gelijk is aan mij leuker, interessanter en beter te vertrouwen is”. Het vertrouwen in ‘peers’ neemt steeds verder toe, hetgeen inhoudt dat we veel meer waarde hechten aan de mening van ons netwerk dan aan die van organisaties of merken.

Social Media
Het inzetten van Social Media is een intensieve methode om snel en kwalitatief uw klanten te bereiken. Uw doelgroep kunt u immers direct aanspreken en dat doet u in het openbaar. Voor iedereen toegankelijk en zichtbaar. Vanuit uw bureaustoel kan dat heel eenvoudig op vele momenten van de dag, waarmee u automatisch contactmomenten en links creëert. Het is dé eenvoudigste manier een groot publiek te bereiken. Zoekmachines zijn er dol op. Er wordt immers op continue basis content gecreëerd dat ook vrijwel gelijktijdig in zoekmachines wordt meegenomen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via de mail of bel 020 345 8888.